Fotóból KÉP

Ha ajándékozáson törjük a fejünket, sokszor eszünkbe jut, hogy jó lenne valami kép. Mivel manapság már mindenkiről van egy halom digitális fotó, miért ne használnánk fel ezeket. Lássuk a lehetőségeket!

Gyorsan és kedvező áron szeretné megkapni egyedi szerkesztésű mozaikképét, ráadásul keretezve, egyből falraakaszthatóan?

 

Akciós keretezett mozaikképek

 

Fotókorrekció, fotóeffektek, retusálás

Sokszor egy kép önmagában unalmas, vagy épp úgy tűnik, hogy rosszul sikerült. Az is lehet, hogy felesleges személyek, tárgyak zavarják az összhangot. Ilyenkor a fotó korrekciójával, retusálással, effektek alkalmazásával csodát lehet művelni. A lehetőségek tárháza természetesen végtelen, mindig az adott fotótól függ, de azért lássunk néhány példát:

Fotókorrekció

A nagyvárosi látkép színei kicsit erőtlenre sikeredtek. A kép színeit korrigáltam, majd igény szerint, az adott képkeret méreteihez vágtam, végül fotópapírra nyomtattam.

Fotókorrekció

Sivatagi naplemente - kicsit kevés fénnyel. A képet világosítani kellett, az ég felső részét viszont épp ellenkezőleg, sötétebbre vettem. A fotót ezután átfordítottam fekete-fehérbe, kivétel a terepjárót, ami piros maradt. A kép három részre tagoltan lett kinyomtatva, festővászonra, vakrámázva.

Fotóeffekt

A bal oldali fotón a szomszéd lány a macskánkat dédelgeti. Első lépésben a képet monokrómmá változtattam, majd ezután papirusz szerű textúrára ültettem, visszafogottan átszínezve. A kész digitális festményt művészpapíra nyomtattam.

IGEN, szeretnék egy RETUSÁLT KÉPET

Kollázs

KollázsHa sok képpel szeretnénk dolgozni, megfelelő választás lehet a kollázs. Vagy csak egyszerűen feldobáljuk a fotókat egy kiválasztott háttérre, vagy épp valami formát alakítunk ki belőlük, mint pl. az itt mellékelt képen is, mely egy születésnapra készült egy barátnő számára.
A megrendelő összeválogatott 28 db képet az elmúlt évekből, a közös bulizásokról, az együtt töltött nyaralásokról. A képeket ezután 28-as formába rendeztem, a kettes kunkorjába még egy idézet is került a barátságról.
Végül a képmixet fotópapírra nyomtattam 40x50 cm-es méretben, amit ezután a lakberendezési áruházakban, nagyobb bevásárló központokban is kapható keretbe tettünk.

IGEN, szeretnék egy KOLLÁZST

Fotómozaik, mozaikkép

Ajándékozáshoz a legközelebbi alkalomra ideális választás lehet egy mozaikkép: egyedi és személyes. A kép alanya viszontlátja magát egy alkotás fő motívumaként (bal oldali kép), ugyanakkor elbogarászhat a háttérben is, a kis képek között (jobb oldali nagyítás). A mozaikkép készítéssel külön weboldalon foglalkozom, kérem látogasson el oda is!

Mozaikkép, fotómozaikA mozaikkép közelről

IGEN, szeretnék egy mozaikképet

Montázs, digitális festmény

Egyedi megrendelésre vállalom egy vagy több fotóból fotómontázs - vagy ahogy összetettebb esetben én nevezem, digitális festmény - készítését. Ha saját elképzelése van, megpróbálom azt megvalósítani, de szívesen ötletelek én is pár fényképből. Az szintén kivitelezhető, ha már meglévő alkotásaim alapján kéri saját montázsát, digitális festményét, pl. az alábbi képeken is kérhető személycsere.

Fotómontázs, digitális festmény

A fenti képekről részletesen mesélek blogomban, a Bál vörösben, illetve a Harcos lány a jeges vízben című bejegyzéseimben. További képeket találhat még portfolió oldalamon, illetve itt a Minta képek menüpont alatt.

IGEN, szeretnék egy montázst