Hasznos információk

Hogyan adhatom le a rendelésemet?

Rendeléseket a Megrendelés menüpont űrlapján keresztül lehet leadni, de fogadom az e-mailben elküldötteket is. A megrendelésben feltétlenül tüntesse fel elérhetőségeit, ezeken keresztül keresem meg Önt és egyeztetjük a további részleteket.
A Fotomontazs.hu weboldalon leadott rendeléssel minden vevő kijelenti, hogy a rendelési feltételeket megértette és elfogadja.

Hogyan juttathatom el a képeket önhöz?

Egy fotómontázshoz, kollázshoz vagy mozaikképekhez szükséges fotóállományok össz mérete több száz megabyte is lehet, ezért a fájlok eljuttatására az alább felsorolt lehetőségeket javasolom. (A megrendelő adatlapon kiválaszthatja az Önnek megfelelő küldési módot.)
- Amennyiben igényli, egy Google Drive-os tárhelyet biztosítok az Ön számára. Elküldöm Önnek a belépési adatokat, így nincs szüksége külön regisztrációra, saját fiókra, egyszerűen csak fel kell töltenie a képeket. Ez a legegyszerűbb megoldás talán.
- Ha a saját Google Drive fiókjába tölti fel a képeket, akkor azt egy külön mappába tegye és azt ossza meg velem, a fotomontazs.hu[kukac]gmail.com címmel.
- Használjon nagy fájlok küldésére létrehozott szolgáltatást (pl. Toldacuccot.hu, Mammutmail.com,...). Címzettnek az info@fotomontazs.hu címet állítsa be. Érdemes az összes képet egy vagy néhány ZIP fájlba tömöríteni, mert ezek a rendszerek egyszerre általában csak pár db fájl elküldését engedélyezik, darabonként limitált méretben. A képek pár nap után törlődnek az adott szerverekről.
- Használhat fájlmegosztó ill felhőszolgáltatásokat is, mint pl. a Dropbox.com, ahol gyakorlatilag korlátozás nélkül tölthet fel fájlokat, és azok felkínált linkjeit kell hozzánk eljuttatnia. A képek rendszerből való törlésével kapcsolatban nézze át az adott oldal felhasználási feltételeit.
- Írja ki DVD-re, pendrive-ra a szükséges fájlokat, több egyidejű megrendelés esetén könyvtárakba rendezve azokat, és juttassa el postán címemre. A DVD-t, pendrive-ot a megrendelés szállításakor visszajuttatom Önnek.

Hány képet kell összegyűjtenem?

Fotómontázshoz pár kép is elegendő, ez a végső kép témájától függ. Kollázshoz pár tucat, itt a legkülönbözőbbeket válassza ki, kerülje a hasonló témájú képeket.
Mozaikképekhez az általam alkalmazott módszerrel már 50-60 kép is elégséges. A mintaképek között található ilyen is. De jellemzően azért pár száz képpel jobb hatást lehet elérni. 150-200-300 fotó biztos elegendő lesz ahhoz, hogy a háttérben ne legyen feltűnő az ismétlődés.
Lényeges a fotók összegyűjtésénél, hogy a hasonló képek (pl. sorozatfotók, egy helyszínen készített hasonló beállítású képek) a háttérben gyakorlatilag egy képnek fognak számítani a szemlélődő számára, messziről nézve alig lesznek megkülönböztethetők. Az ilyen sorozatokat érdemes megszűrni, és csak egyet-kettőt kiválasztani belőlük.

Mik a technikai követelmények a leadandó képekkel szemben?

Általánosan jellemző, hogy a legjobb, ha az eredeti fotókat küldi el. A netről letöltött képek (Google, Facebook, stb.) általában kis méretűek, ezek csak akkor lesznek jók, ha a végső képen is csak kicsiben fognak szerepelni.
Mozaikképnél a fő kép méretével kapcsolatban csak annyi kitétel van, hogy ne legyen bélyegkép. Egy közepes méretű fotó is elég már, de egy fényképezőgéppel, telefonnal készített fotó mindenképp. Tartalmi szempontból előnyös, ha a kép nem túl tagolt, túl részletgazdag. Ezek a részletek ugyanis el fognak tűnni a mozaikhatás miatt, és esetleg csak zavaróak lehetnek. Ha esetleg nem tudja, hogy a kép alkalmas-e főképnek, küldjön akár több fotót is, és én jelzem majd, melyek lehetnek jók.
A háttérmintát alkotó fotók felbontása lehet aránylag kicsi is. Elegendő, ha egy kép kb. 200 pixel széles, tehát a netről letöltött képek is megfelelőek. Természetesen fogadom a digitális fényképezők által készített nagy felbontású fotókat is, majd én elvégezem a szükséges kicsinyítést, Önnek ezzel nem kell bajlódnia.

Milyen típusú fájlokat küldjek?

Elsősorban JPG, TIF, PNG, GIF, BMP típusú fájlokat várok. Egyéb esetben kérem, egyeztessen velem. Szintén elmondható, hogy a mai fényképezőgépekből kijött képek biztosan megfelelőek lesznek.

Mire nyomtattassak?

Alapvetően háromféle anyagra nyomtatok, ezek váltak be legjobban:
- Fotópapír: művészfotók kinyomtatására kifejlesztett selyemraszter felületű papír, gyantabevonatával a hagyományos fényképek érzetét hozza elő.
- Művészpapír: természetesen fehér és ultra-finom a hihetetlen részletességű és pontosságú nyomatokhoz, matt felületű, nem csillogó.
- Festővászon: poliészter és pamut keveréke egyedülálló struktúrával, természetes hatás, keretezésre alkalmas vízálló anyag rendkívüli tartóssággal.

Képek keretezése

Igény szerint elvégezem a képek keretezését is. Az általam használt kiváló minőségű fa kereteket itt megtekintheti. A keretezésre minden esetben egyedi ajánlatot adok, és a gyártást csak az utalás beérkezte után indíttatom el.
Lehetőség van a vászonképek vakrámára feszítésére is, szintén egyedi ajánlat mellett.
Kérem, amennyiben keretezési igénye van, jelezze azt megrendelésében.

Fizetési feltételek, módok

Első megrendelését bankszámlánkra történt előreutalással vagy online fizetéssel (a PayPal rendszerén keresztül, akár PayPal regisztráció nélkül, bankkártyával is) tudom fogadni. További megrendeléseit igény szerint utánvétes fizetéssel is teljesítheti.
Utalni a következő bankszámlára  lehet: 10400559-50526887-89851004 (K&H Bank) 

A megrendelés menete

1. Juttassa el hozzám a megrendelés fő adatait, ill. a képanyagot a fentebb leírt módokon.
2. A rendelés feldolgozása, képanyagok átnézése után megkeresem Önt elérhetőségei egyikén és egyeztetjük a további részleteket (szállítási cím, esetleges képcsere, stb.). Ekkor adom meg a fizetendő végösszeget is. Természetesen Ön is hívhat nyugodtan bármikor.
3. A kapcsolatfelvétel utánelkészítem a mozaikkép első változatát, melyet megtekintésre elküldök Önnek. Ön ezt vagy jóváhagyja, vagy módosításokat kér. Ezzel párhuzamosan Ön végrehajtja a választott fizetési procedúrát.
4.  Amennyiben a fizetési mód előreutalás vagy online fizetés, az adott összeg megérkezte után 2 munkanapon belül kinyomtatom a mozaikképet, ill. elindíttatom az esetlegesen kért keret gyártását..
5. A kész anyagokat postai úton juttatom el a megrendelőnek. Kérésre - külön díj ellenében - a végleges elektronikus fájlt is megküldöm, így az képernyő háttérként, vagy otthoni nyomtatásra is felhasználható lesz. A csomagot kézbesítéskor a posta képviselője előtt szíveskedjen megvizsgálni. Esetleges sérülés estén kérje a jegyzőkönyv felvételét és ne vegye át a csomagot. Kézbesítést követően az esetleges hiányt, eltérést, sérülést e-mailben az info@mozaikkep.hu címre haladéktalanul jelezni kell. Ezek hiányában utólagos reklamációt nem áll módomban elfogadni. Kérem, hogy az adatainál a telefonszámát is adja meg, hogyha kézbesítéssel bármilyen probléma felmerülne, gyorsabban fel tudjam venni Önnel a kapcsolatot.

Kivitelezési határidő

A kivitelezési határidő az anyagleadástól számított 2-5 munkanap. A kivitelezési időt befolyásolhatja, ha az utalás nem érkezik meg, ugyanis addig a nyomtatást nem kezdjük meg. Szintén növeli pár nappal a határidőt a keretezés is. A keretek legyárttatását csak beérkezett utalás esetén indítjuk el.
A szállítási idő általában 1-2 munkanap.

A rendelés lemondása

A rendelés elküldésével a vevő az adott értékű megrendelés ellenértékének kifizetését magára nézve kötelezőnek tekinti, attól csak az alábbi esetekben állhat el:
A szerkesztési fázisban bármikor, de csak a nyomtatási, ill. a keretezési munkák megkezdése előtt, és kizárólag telefonos egyeztetés során. Az esetlegesen már átutalt összeg költségekkel (beleértve a banki költségeket is) csökkentett része kerül visszautalásra.

Reklamáció, termék visszaküldés

A Vevő az áru átvételét követően 8 munkanapon belül, indokolt esetben állhat el a vásárlástól. A termékek vételárát csak a sértetlen állapotban a számla, vagy annak másolata ellenében 30 napon belűl térítjük vissza. A visszáruval kapcsolatos költség a Vevőt terheli. A reklamáció esetén az áru visszaküldésére előzetes egyeztetést követően kerül sor. Utánvéttel történő visszaküldést nem fogadunk el. Amennyiben a reklamáció jogos, a terméket kicseréljük, amennyiben a termék cseréje nem megoldható, az ellenértéket visszatérítjük harminc napon belül az esetleges költségek levonásával. Visszavásárlási kötelezettségünk nincs. A nem rendeltetésszerű használatból eredő károkat a Vevő viseli. Amennyiben a visszaküldés nem elfogadott (határidőn túl kerül visszaküldésre, ha a reklamáció nem jogos) az áru a Vevő költségére visszaküldésre kerül.
Az elállás joga nem gyakorolható olyan áru értékesítése esetében, amely a fogyasztó személyéhez kötött, illetve amelyet a fogyasztó utasításai alapján vagy kifejezett kérésére állítottunk elő, vagy amely természeténél fogva nem szolgáltatható vissza, valamint, ha a termék csomagolását a Megrendelő felbontotta.
A vitatott kérdésekben a 17/1999. (II.5.) Korm. Rendeletben, valamint a 49/2003 GKM rendeletben foglaltak az irányadóak.

Adatvédelem

Az adatok kezelése mindenben megfelel az Országgyűlés által elfogadott, és 2008. június 28-án kihirdetett, a tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló 2008. évi XLVII. törvénynek, a 2001. dec. 24-én megjelent 2001. évi CVIII. törvénynek, ill. a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LXIII. törvényben és a Kutatás és közvetlen üzletszerzés célját szolgáló név- és lakcímadatok kezeléséről szóló 1995. évi CXIX. törvényben foglalt valamennyi kötelezettségnek. Az adatvédelmi elvek kialakításakor különös tekintettel vettük figyelembe az 1998. évi VI. törvényt az egyének védelméről a személyes adatok gépi feldolgozása során, továbbá az "ONLINE PRIVACY ALLIANCE" ajánlásait!
Adatait harmadik félnek nem adom át!

Bizalom garancia

Azon túl, hogy személyes adataikat bizalmasan kezelem, azokat harmadik félnek nem adom át, a hozzám eljuttatott képeket is a legnagyobb odafigyeléssel kezelem. Azokat a szerverünkről a lehető leghamarabb törlöm, saját számítógépeimen is csak a munkafolyamat idejére tárolom el, azután végleges törlésre kerülnek. A kész állományokat fél évig tárolom, utána csak egy kicsinyített változatot őrzöm meg belőlük, melyeken a szereplők nem felismerhetők. Külön kérésre ezt az állományt is törölöm.
Referenciaként csak azokat a képeket, és olyan mértékben szerepeltetem saját weboldalaimon, blogomban, kiadványaimban, amelyhez és amennyire a megrendelője hozzájárult.
Képállományokat harmadik félnek nem adok át!

Felhasználási feltételek

A Fotomontazs.hu szolgáltatásait igénybevevő felhasználókra – az oldalt böngésző látógatókra és vásárlókra egyaránt – érvényesek a következők:
· A felhasználók ráutaló magatartásukkal elfogadják a felhasználási feltételeinket és az adatvédelmi szabályzatunkat.
· A felhasználó felelős minden olyan aktivitásért, amelyet az IP címéről indít és ez a rendszerben generálódik.
· A felhasználó nem használhatja a Fotomontazs.hu oldalakat illegális tevékenységre.
· Tilos a Fotomontazs.hu szolgáltatásait, szervereit támadni, feltörni, a Fotomontazs.hu adataiban kémkedni, adatokat gyűjteni, adatait módosítani.
· A felhasználó tudomásul veszi, hogy ha a rendszer felhasználási feltételeit, vagy egyéb jogszabályt megsért, akkor a Fotomontazs.hu kiadhatja adatait, IP címét az illetékes hatóságoknak.
· A felhasználó a Fotomontazs.hu használata során nem sértheti meg a Magyar Köztársaság érvényben lévő jogszabályait.
· A felhasználó a felhasználási feltételek be nem tartásából eredő károkért, mindennemű általa direkt, vagy indirekt az oldalakon keresztül indított, vagy gerjesztett jogvitáért teljes felelősséggel tartozik.
· A felhasználó az itt nem szabályozott, de a Magyar Köztársaság jogszabályaiba, jó erkölcsbe ütköző megnyilvánulásáért, magatartásért, elkövetett egyéb jogszabályba ütköző cselekedetért teljes felelőséggel tartozik!